<  NIEUWS
Montreal introduceert extra kosten voor truckers
27 september 2018

Voor het betreden van de haven van Montreal door truckers is sinds 17 september een toeslag verplicht gesteld. Dit beleid is al een tijd van toepassing in Vancouver, maar ook Montreal waagt zich nu aan deze duurzame ontwikkeling.

Vanuit de behoefte om de flexibiliteit van de logistieke keten te verbeteren zijn er diverse mogelijkheden onderzocht door verschillende gebruikers van het Montréal Gateway Terminals Partnership (MGT). De verlenging van de openingstijden van de terminals voor  vrachtwagens werd door alle partijen beschouwd als een goed eerste initiatief om de algehele productiviteit te verbeteren en een positief effect te hebben op de voortdurende inspanningen voor duurzame ontwikkeling van de sector.

De pilotperiode van anderhalve maand heeft enorm succesvolle resultaten laten zien. MGT zet zich in om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de partijen in de logistieke keten en zal de flexibiliteit van langdurige openingstijden blijven bieden, maar kan het zich niet veroorloven om de kosten voor onbepaalde tijd volledig te dragen. Daarom heeft MGT met ingang van 17 september 2018 een vaste vergoeding van 50 Canadese dollar per container verplicht gesteld, voor alle transportbedrijven die containers aanleveren of afhalen bij MGT.

Deze vergoeding, die zal dienen om de verlengde openingstijden te financieren, wordt belast aan transportbedrijven voor import en export. Met gate-uren verlengd van 6.00 uur tot 23.00 uur, van maandag tot en met vrijdag, blijft de terminal import-, export- en koelcontainers bedienen zonder reserveringen of afspraken.

Het is nu de vraag of andere havens in de regio dit beleid gaan opvolgen. Voor verdere vragen met betrekking tot de toeslag kunt u contact opnemen met Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.