<  NIEUWS
Nieuwe blank sailings aangekondigd
27 maart 2020

Nu het coronavirus vanuit China is komen overwaaien naar Europa en de VS zijn er opnieuw blank sailings aangekondigd. Rederijen schrappen vanaf volgende week al een aantal ‘single voyage’ afvaarten. De rest van de lijndiensten gaat vooralsnog gewoon door.

China lijkt langzaam op te krabbelen. De productie komt weer op gang, waardoor hun export zich herstelt. Containerschepen varen weer beladen onze kant op, maar doordat het coronavirus Europa in zijn greep heeft, daalt de vraag van de Europese markt.

Twee afvaarten vanuit Azië naar Europa die gepland stonden voor 30 maart en 1 april zijn al geschrapt. Ook de FE2 Service van 19 april is afgelast en hoogstwaarschijnlijk zullen er nog meer volgen. Daarnaast worden grote schepen vanwege de te verwachte volumedaling vervangen door kleinere carriers.

Het is kortdag dat de blank sailings aangekondigd worden. Normaal gesproken, wordt dit drie à vier weken van tevoren gemeld, maar het zijn geen normale tijden. Door snel in te spelen op de huidige situatie willen carriers overcapaciteit en dalende tarieven (die naar beneden kelderen)voorkomen.

Rolf Habben Jansen, ceo van Hapag-Lloyd, waarschuwt klanten voor de impact van het coronavirus op het aanbod van de diensten van het concern. Zo wordt de FE2 Service van THE Alliance, waar Hapag onderdeel van uit maakt, tussen het Verre Oosten en Noord-Europa van 19 april afgelast. Die dienst verbindt Busan, Shanghai, Ningbo, Yantian en Singapore met Southampton, Hamburg en Rotterdam.

Als expediteur monitoren wij voortdurend de situatie en zijn wij altijd op zoek naar de beste alternatieven voor u. Wij denken in deze veelbewogen periode graag mee voor de beste oplossing! Neem voor vragen of meer informatie contact op met één van onze accountmanagers.