<  NIEUWS
Nodige documenten bij export naar de Golf
17 oktober 2018

Zakendoen met de Golfregio? Dan zijn verschillende documenten nodig. Naast eventuele product- of gezondheidscertificaten is een exportdocument, factuur, paklijst en B/L vereist. Maar wat nog meer?

De incoterm is één van de eerste zaken die u met uw klant moet bespreken. Deze geven de rechten en plichten van koper en verkoper weer bij het leveren van de goederen m.b.t. het transport, de verzekeringen, vergunningen en douaneformaliteiten.

Bij een Letter of Credit kan er worden gevraagd naar een certificaat van de rederij. Om vergissingen te voorkomen is het belangrijk van te voren te controleren of de ontvanger de juiste importvergunningen heeft en bevoegd is de goederen te importeren, in geval van gevaarlijke goederen. Zorg daarbij in overleg met de ontvanger voor een juiste goederenomschrijving en HS-code. Dit kan in sommige Golflanden anders zijn dan wij in Nederland gebruiken.

Voor veel producten is een EUR1 gewenst of een Certificaat van Oorsprong noodzakelijk. Daar dient vaak het land van oorsprong op te staan en is vermelding van alleen de Europese Unie niet voldoende. Let op dat u de juiste geldige leveranciersverklaringen aanlevert om vertraging van het proces te voorkomen en indien een klein deel van de goederen uit de Europese Unie komt, u een knock-down verklaring bij de KVK aanvraagt om toch een specifiek land op het Certificaat van Oorsprong of EUR1 vermeld te krijgen.

Wilt u weten welke papieren nodig zijn voor uw product en een specifiek land, kijk dan op http://madb.europa.eu/madb/euTariffs.htm. Hier kunt u per HS-code en land zien wat er nodig is. Aarzelt u of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons Export Customer Service Department, zodat we u verder kunnen assisteren.