<  NIEUWS
Ondernemingskansen in Libanon en Jordanië
23 november 2016

Niet alle ogen zijn direct gericht op Jordanië en Libanon. Toch is er vanuit Europa een stijgende interesse in deze landen en een groeiende vraag naar bepaalde economische ontwikkelingen.

Beide landen hebben te lijden onder de politieke instabiliteit in de regio. Een kwart van de inwoners van Libanon zijn Syrische vluchtelingen. In Jordanië is dit bijna twintig procent. Daarbij komen de vluchtelingen uit de Palestijnse gebieden en Irak. Dit drukt sterk op de samenleving en zorgt voor tekorten in o.a. onderwijs, huisvesting, medische zorg en afvalberging. Daarnaast kampt Jordanië met een flink watertekort en niet efficiënte middelen van watergebruik.

Beide landen blijven investeren in mogelijkheden om de economische groei te bevorderen. Zo onderhouden ze goede relaties met de Europese Unie waardoor handel vergemakkelijkt moet worden en staan ze open voor buitenlandse investeringen.

In Libanon liggen de ontwikkelingskansen in de agricultuur zoals visserij, veeteelt, verpakkingsmachines en – materiaal én de materialen en grondstoffen voor het verbouwen van gewassen op traditionele wijze. Overige sectoren in ontwikkelingen zijn; de farmaceutische industrie en gezondheidstoerisme.

Naast de bovengenoemde sectoren biedt Jordanië ook ontwikkelingsmogelijkheden in lichte industrieën en duurzame energie.

Als onderdeel van de ondersteuning voor de opvang van vluchtelingen in deze landen is Nederland nauw betrokken bij de ontwikkeling van de economieën. Recent is er een ondernemersdag geweest over zakendoen in Jordanië en Libanon.

Bij Jordex kunnen we u assisteren in de logistieke processen van en naar de betreffende landen. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem dan contact op met onze Midden-Oosten specialiste Kim Mulder.