<  NIEUWS
Ontwikkeling nieuwe diepzeehaven in Nigeria
22 november 2019

De aanleg van de nieuwe Deep Sea Port Lekki, vlakbij de Nigeriaanse havenstad Lagos, moet hét alternatief worden voor Tincan Island en Apapa Ports. Wordt dit de oplossing voor de zware congestie waarmee beide havengebieden kampen?

Met de ontwikkeling van twaalfhonderd meter deepzeekade en een waterdiepte van 16,5 meter, is Nigeria binnenkort een nieuwe diepzeehaven rijker. De ontwikkeling van Lekki, waar na jaren van uitstel overeenstemming is bereikt, moet ruimte maken voor een jaarlijkse overslagcapaciteit van 2,7 miljoen TEU.

De financieringsovereenkomst van meer dan 629 miljoen dollar maakt het voor de Staatsbank China Development Bank mogelijk de nieuwe containerterminal in samenwerking met de Tolaram Group uit Singapore en het staatsbedrijf China Harbor Engineering Company (CHEC) aan te leggen.

De eerste fase moet over tweeënhalf jaar afgerond zijn. In deze fase wordt de eerste 680 meter kade aangelegd, wat goed is voor een capaciteit van jaarlijks 1,2 miljoen TEU.

Naast dat de ontwikkeling van dit project de zware congestie in Can Island en Apapa Ports moet oplossen, heeft het ook een positief effect op de regionale en nationale economie.