<  NIEUWS
Overzicht Latijns-Amerikaanse import en export
5 juli 2017

Weet u wat de belangrijkste import- en exportproducten zijn van de grootste Latijns-Amerikaanse economieën? Wij zetten ze voor u op een rij!

Brazilië
Brazilië staat de laatste tijd vaak in een negatief daglicht als gevolg van een aanhoudende politieke crisis en economische recessie. Toch blijft Brazilië de grootste economie van Latijns-Amerika en is het nog steeds één van de top 10 economieën wereldwijd.

Brazilië importeert voornamelijk machines, chemische producten, olie, en elektronica. Belangrijke exportproducten zijn koffie, ijzererts, sojabonen, schoeisel, motorvoertuigen, sinaasappelconcentraat, rundvlees en tropisch hardhout.

Mexico
Mexico is de op één na grootste economie van Latijns-Amerika. De Mexicaanse economie is sterk afhankelijk van die van de Verenigde Staten. Gezien de huidige gecompliceerde situatie met haar buurland blijft het de vraag wat dit zal gaan betekenen voor de Mexicaanse economie.

De grootste importproducten zijn voertuigen, voertuigonderdelen, geraffineerde olie en computers. Opvallend is dat de belangrijkste exportproducten overeenkomen met de belangrijkste importproducten. Daarnaast wordt er veel medische apparatuur en diverse groente en fruit vanuit Mexico geëxporteerd.

Peru
De afgelopen jaren is Peru, dankzij haar open economische beleid, erin geslaagd gezien te worden als één van de meest kansrijke groeimarkten in de regio. Met een verwachte economische groei van meer dan 3% voor het rest van het jaar is Peru de snelst groeiende economie van Zuid-Amerika.

Producten die voornamelijk worden geïmporteerd zijn olieproducten, plastic, machines en voertuigen. Maar ook papier, soja producten en tarwe. Traditioneel gezien is Peru een belangrijke exporteur van metalen zoals koper, goud en zink. Ook olie, koffie en aardappelen worden veel geëxporteerd. Daarnaast is er een toename in de export van asperges en avocado’s.