<  NIEUWS
Prominente plek voor Rotterdam in nieuwe vaarschema's
8 maart 2017

De vaarschema’s van de nieuwe allianties die in april starten zijn bekend; de haven van Rotterdam is in vrijwel alle loops opgenomen en neemt daarmee een prominente plek in.

Het ongewijzigde duo Maersk en MSC vormen de 2M alliantie en werken nauw samen met HMM (Hyundai). De alliantie had halverwege vorig jaar haar routes al aangepast, wat de positie van de haven van Rotterdam aanzienlijk verbeterde, maar start per april met een nieuwe snellere dienst tussen Azië en Europa. De snelste transittijd van Shanghai naar Rotterdam wordt daarmee ingekort van 28 naar 25 dagen.

Vanaf april 2017 zal The Alliance (Hapag-Lloyd, UASC, Yang Ming Line, MOL, NYK Line en “K”Line ) 31 loops aanbieden op de oost-west routes. Hierbij worden 75 verschillende havens aangedaan door 240 schepen met een capaciteit van 1,9 miljoen TEU. In alle diensten van de nieuwe alliantie tussen Azië en Noord-Europa is Rotterdam opgenomen.

De Rotterdamse haven heeft ook in alle loops van de Ocean Alliance die Noord-Europa aandoen een plek gekregen in het vaarschema. De haven is van alle routes uit Azië twee keer first port of call.

De Ocean Alliance bestaat uit de rederijen CMA CGM, Cosco Shipping, OOCL en Evergreen en heeft een capaciteit van 3,5 miljoen TEU.