<  NIEUWS
Q&A Afrika | Veelgestelde vragen
26 juni 2020

De logistieke weg en spelregels bij het vervoeren van uw goederen vanuit of naar Afrika wekt vaak vragen op. Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over transport naar dit immense continent.

Welke modaliteit/vorm van transport kan ik het best gebruiken?

Is transport over zee uw enige optie of lenen uw goederen zich graag voor het snellere alternatief: via de lucht? Beide opties zijn mogelijk voor het vervoeren van goederen naar Afrika. Onze specialist adviseert u graag de meest efficiënte oplossing op grond van meer informatie over uw goederen. Voor het vervoeren van waardevolle goederen wordt vaak gekozen voor luchtvracht.

Hoe lang duurt het voordat mijn goederen aankomen?

Afhankelijk van de vorm van vervoer en de bestemming, kan de tijdsduur van het transport berekend worden. Kiest u voor zeevracht? Dan zijn uw goederen gemiddeld 18 tot 35 dagen onderweg. Dient uw zending snel op plaats van bestemming te zijn? Dan is het vliegtuig met een transittijd van één dag de snelste optie. Van deur tot deur neemt de reis slechts 2 tot 3 dagen in beslag.

Welke documenten zijn nodig bij het transport van of naar Afrika?

In veel Afrikaanse landen is een Waiver document vereist. Dit wordt ook wel Cargo Tracking Note genoemd. De plicht om het indienen van het document is ingesteld door de regering om het land van bestemming in de ‘pre-arrival fase’ te voorzien van informatie over de lading. Hiermee wil het land toezicht houden op het cross trade-, export- en importverkeer.

Mist u een vraag en een antwoord? Laat het onze Afrika specialist Joey dan weten!