<  NIEUWS
Record avocado-export Peru
3 april 2019

De Peruaanse export van avocado’s heeft een record bereikt. Nederland neemt de eerste plaats in als belangrijkste afzetmarkt van de Peruaanse avocado’s.

Met een toename van 26% ten opzichte van 2017 heeft Peru een waarde van meer dan 710 miljoen euro bereikt in 2018. Hiervan is meer dan 245 miljoen euro afkomstig van de Nederlandse markt, als belangrijkste bestemming. Gevolgd door de VS met 170 miljoen euro en Spanje met bijna 100 miljoen euro.

Bij het importeren en exporteren van avocado’s komt het op gekoeld transport aan. Om de fruitsoorten in optimale conditie op plaats van bestemming af te leveren, worden de avocado’s in reefer containers vervoerd. Hierin kunnen onder meer de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in de gaten gehouden worden en aangepast worden aan de specifieke kwetsbaarheid van de lading. Doordat de ademhaling van de fruitlading omlaag wordt gebracht in de container, valt deze als het ware geconditioneerd ‘in slaap’, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd.

Na de ge├»mporteerde avocado’s te hebben geproduceerd tot een ander product zoals guacamole, is de vraag groot om dit vervolgens weer te exporteren. Ook deze producten doen wij graag laten vervoeren per reefer transport. Neem voor meer informatie of aanvragen contact op met onze reefer specialist Ferdi Lems!