<  NIEUWS
Rederijen keren terug naar Iran
20 februari 2018

Na het opschorten van sancties varen er inmiddels weer 21 internationale scheepsvaartmaatschappijen naar de belangrijkste haven van Iran; Shahid Rajaie, Bandar Abbas.

De directeur van de maritieme afdeling van Hormozgan Ports bestempelt Shadid Rajaie Port als de gouden poort voor de Iraanse economie. De haven is goed voor 53% procent van de export en import en neemt 70% van de overslag voor zijn rekening, meldt het officiële persbureau van Iran.

De waarde van de geëxporteerde goederen vanuit de haven groeide in het vorige jaar (jaar 1395) van de Iraanse kalender, geëindigd op 20 maart 2017, met  44% ten opzichte van het jaar ervoor.

Volgens Alireza Dashanti, een functionaris van de douaneadministratie voor de provincie Hormozgan, is er in die periode 44 miljoen ton aan verschillende goederen met een waarde van $11.1 miljard geëxporteerd vanuit Shadid Rajaie Port. De waarde van de import bedroeg  $18.6 miljard, aldus de functionaris.

Voor Iran gelden nog steeds strikte regels en hanteren wij een compliance beleid. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze Midden-Oosten specialiste Kim Mulder.