<  NIEUWS
Reefer containers tekort
4 oktober 2017

Eind van dit jaar zal er een tekort ontstaan aan reefer containers. Dit komt door gebrek aan investeringen in nieuw materiaal in combinatie met een gezonde groei van de markt.

Na het omvallen van Hanjin en de financiële onzekerheid waarin veel rederijen zich vorig jaar bevonden, zijn reders een stuk terughoudender geworden met het doen van investeringen. Sinds 2016 zijn er beduidend minder nieuwe reefer containers aangeschaft.

Uit onderzoek van consultancybureau Dynamar blijkt dat er in 2016 43% minder reefer containers gebouwd zijn dan in 2015. In 2016 is er 155.000 TEU nieuwe reefer containers gebouwd. In de eerste zes maanden van dit jaar is dat 80.000. De productie ligt dus nagenoeg gelijk.

“Het transport van bederfelijke waar groeit gemiddeld met 4% per jaar. Sommige markten, zoals farmaceutische producten, groeien zelfs met meer dan 10% vanwege het herstelde vertrouwen in containerrederijen”. Aldus marktanalist Philip Damas van Drewry.

Het dalende aanbod en de groeiende vraag zal uiteraard invloed hebben op de vrachttarieven. Voor aanvragen en meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten Jeroen Vermaas en Danique Harteveld.