<  NIEUWS
Reefers - één van onze specialisaties
11 februari 2019

De vraag naar reefer containers neemt structureel toe. De grootste haven van Europa is koploper als het op gekoeld transport aankomt. Als Rotterdams bedrijf zijn wij dan ook gespecialiseerd in reefer transporten.

Goederen zoals groente en fruit, bloembollen, diepgevroren vis, maar ook chocolade en farmaceutische goederen zijn temperatuurgevoelig. Hiervoor wordt een container gebruikt, die uitgerust is met een koelunit waardoor een nauwkeurige regeling van de temperatuur mogelijk is. Dit noemen we een reefer (van ‘refrigerator‘) container.

Naast het reguleren van de temperatuur heeft de reefer container ook de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en verse luchttoevoer te controleren. Dit is van belang voor goederen die net wat specifiekere zorg nodig hebben om in optimale staat op de eindbestemming aan te komen. Voorbeelden van deze goederen zijn uien of appels.

De groei van reefer containers neemt sneller toe dan de groei van overige containers. Door de stijgende welvaart en de groeiende populatie in Azië en het Midden-Oosten zien we voornamelijk een toename op de Eastbound. Temperatuurgevoelige goederen worden vandaag de dag niet alleen per schip of vliegtuig vervoerd, maar ook per trein. De komst van de nieuwe Zijderoute bevordert de handel tussen Europa en Azië.

Door de toenemende globalisering van de handel in verse land- en tuinbouwproducten is de verwachting dat het transport in reefer containers, ook op de korte afstanden, alleen maar zal toenemen.

Om bij te dragen aan de positie van de haven van Rotterdam is een nauwe connectie met de markt onmisbaar. Ferdi Lems is onze specialist op het gebied van reefers. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen woont hij regelmatig beurzen en demonstraties bij georganiseerd door reefer exploitanten. Van 18-20 februari hij met Jan Dits (sales manager) de Gulfood – dé beurs voor de voedingsindustrie in het Midden-Oosten – in Dubai.

Neem voor meer informatie of aanvragen contact op met Ferdi!