<  NIEUWS
Reeferspecialist
17 november 2020

Ferdi kennen jullie waarschijnlijk al. Hij schitterde in onze nieuwste film Keep it Cool. Maar we hebben meer specialisten in huis. Sinds ons bestaan verschepen we al reefers.

 In 1966 deed het eerste containerschip Fairland de haven van Rotterdam aan. Het schip kwam uit Amerika via de Atlantische dienst en had een capaciteit van 226 containers. De containers hadden toen niet de afmetingen zoals we die nu kennen. Standaardafmetingen kennen we pas vanaf 1980.

Drie jaar later al werden de eerste containerschepen met een koelsysteem opgeleverd door een voor ons niet onbekende rederij; Overseas Containers Limited (OCL), nu OOCL. De schepen hadden koelsystemen voor porthole-containers, ook wel bekend als conair-containers. Deze beschikten niet zoals de containers van nu over een eigen koelsysteem en zijn inmiddels zeldzaam.

Sinds de oprichting van Jordex in 1987 verschepen wij alle soorten containers waaronder reefers. Toen koelcontainers in opkomst kwamen en een groot deel van de markt wonnen, zijn wij ons hier verder in gaan specialiseren. Ferdi werkt inmiddels vijf jaar bij Jordex en heeft ook ons aandeel in reefermarkt laten groeien.

Hij wordt hierin bijgestaan door Robin van der Maden en de rest van het export en sales team. Zij blijven dagelijks up-to-date qua kennis om de vele reefertransporten probleemloos door te laten stromen.

Vanaf volgende maand mogen wij een echte rot in het vak in ons reefer team verwelkomen. Annette den Breejen heeft haar eerste ervaringen met het verschepen van bevroren vis opgedaan bij Datema waar ze ruim vijftien jaar heeft gewerkt. Na daarna vijftien jaar met veel plezier bij Eimskip gewerkt te hebben, begint ze 1 december bij Jordex om nog meer focus op het verschepen van temperatuurgevoelige goederen zoals bevroren vis te leggen.