<  NIEUWS
Rol Nederlandse zuivelindustrie VAE
6 juli 2017

De Verenigde Arabische Emiraten en overige Golfstaten importeren momenteel nog 85-90% van al het voedsel. Nederland is grootleverancier van zuivelproducten.

Naast de olie en gassector is de voedselprocessingssector één van de hardst groeiende sectoren. In de zuivelindustrie richt men zich al steeds meer op zelfvoorziening.

Lokaal wordt er voornamelijk melk, yoghurt en een Arabisch zuivelproduct, genaamd Laban, geproduceerd. Bij deze producten wordt er minimaal op import geleund. Zo wordt bijvoorbeeld nog maar 24% van de melk ingevoerd.

Elke staat in de VAE kent één hoofd zuivelbedrijf en daarnaast zijn er diverse kleinere spelers die zich focussen op uitbreiding. Nederland exporteert veel technologie gerelateerde producten en halffabricaten. Daarnaast is Nederland de hoofdexporteur van kaas en komen verschillende soorten poedermelk voornamelijk uit de Europese Unie waaronder Nederland.

Ook bij Jordex zijn we actief in deze markt en zien we een stijgende lijn in de export. Wilt u hier meer informatie over of een boeking plaatsen neem dan gerust contact op met Kim mulder-Romeijn.