<  NIEUWS
Rotterdam blinkt uit in reefer containers
9 februari 2018

Exotisch fruit, groenten, vlees en vis; ze komen van de andere kant van de wereld en zijn toch kraakvers. Grote kans dat ze via de haven van Rotterdam zijn binnen gekomen!

Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa voor import en export van gekoelde producten in reefer containers. Een groot deel daarvan wordt doorgevoerd naar andere zeehavens buiten Nederland.

De haven is uitstekend uitgerust voor overslag en services voor koelcontainers. Er zijn bijna 20.000 reefer-aansluitingen, faciliteiten voor koel- en vriesopslag en een uitgebreid aanbod gespecialiseerde dienstverleners.

Begin deze maand maakte het CBS nog bekend dat de overslag in de Rotterdamse haven in de eerste drie kwartalen van vorig jaar met 4 ton is gegroeid ten opzichte van 2016. Eén van de belangrijkste ladingen voor die forse groei zijn vlees en (bevroren) vis die getransporteerd worden in reefers.

De positie van de Rotterdamse haven in Europa is naast de goede doorvoermogelijkheden te danken aan de Nederlandse markt en handel. Na de Verenigde Staten zijn wij het grootste exportland voor groenten en fruit.