<  NIEUWS
Rotterdam, een wereldstad
3 november 2016

Rotterdam is meerdere malen beloond voor haar krachtige mentaliteit. Op economisch, sociaal en architectonisch gebied heeft onze stad zich de afgelopen jaren opmerkelijk weten te ontwikkelen.

Na de Urbanism Award in 2014 in ontvangst te hebben mogen nemen, heeft de mooie Maasstad inmiddels meerdere prijzen binnen weten te slepen. The Academy benoemde Rotterdam  tot ‘Europese Stad van het Jaar 2015’ en omschrijft:  “Rotterdam kenmerkt zich door een jonge, open en tolerante gemeenschap die innovatieve architectuur, stedenbouw en nieuwe businessmodellen omarmt.”

Ook Lonely Planet Best in Travel prijst Rotterdam aan als één van de 10 topsteden van de wereld om in 2016 te bezoeken. De benaming ‘Evenementenstad van het Jaar 2016’ mag deze creatieve stad tevens op haar lijst zetten.

In het teken van 75 jaar wederopbouw van de stad, vierde Rotterdam de stad afgelopen jaar. Tal van festiviteiten werden georganiseerd met als hoogtepunt; De Trap, waar maar liefst 368.611 bezoekers de treden namen naar het dak van het Groot Handelsgebouw.

Naast dat Rotterdam voor ieder wat wils biedt, springt de stad er wereldwijd uit vanwege haar architectuur. De gebouwen en experimentele stijlen kenmerken Rotterdam als unieke stad. Het nieuwe Centraal Station, de Markthal, de Kubuswoningen en de Euromast; stuk voor stuk verrassend. Daarom adviseren wij de Rotterdamse havenstad als dé uitgaanstip!

Benieuwd wat Rotterdam te bieden heeft? Neem dan een kijkje in de wereld van onze havenstad.