Geplaatst op:

Rotterdam richt haven in op allergrootste containerschepen

De haven van Rotterdam maakt zich klaar om de nieuwe vloot mega containerschepen te ontvangen. Er wordt een kade aangelegd voor twaalf sleepboten die containerreuzen van 430 lang de haven in kunnen begeleiden.

De containerschepen zijn de laatste jaren blijven groeien. Om ook de allergrootste goed te kunnen afhandelen in de grootste haven van Europa wordt de haven hierop heringericht.

Onderdeel van de plannen is de aanleg van een sleepbotenkade, direct bij de entree van de Rotterdamse haven en dus dicht bij de grootste containerterminals. Alle ligplaatsen worden voorzien van walstroom en naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Om ervoor te zorgen dat de grootste containerschepen ter wereld elkaar kunnen passeren op weg naar de haven van Rotterdam, wordt de toegangsgeul naar Maasvlakte 2 verbreedt. Dit wordt gedaan door Yangtzekanaal te verbreden.

21 maart 2023

Wat zijn Demurrage en Detention kosten?

Demurrage en Detention zijn bekende termen in de scheepvaart. Maar waarvoor worden deze toeslagen in rekening gebracht en wat is het verschil tussen die twee?

21 maart 2023

Jordex Customs & Compliance bestaat 1 jaar

Begin 2022 zijn we gestart met Jordex Customs & Compliance. Wat begon met drie man, is uitgegroeid tot een team van zeven man die 24/7 bereikbaar zijn.

10 maart 2023

Vijf opvallende wetten in Nederland

Dat ze in het buitenland opvallende wetten erop nahouden, hebben jullie al kunnen lezen. Maar weten jullie ook dat ze er in Nederland ook wat van kunnen?

23 februari 2023

Uitbreiding Team Jordex: Michiel, Darwin en stagiaires

We zijn weer twee nieuwe collega's rijker. Michiel van 't Kruis is bij Jordex Air begonnen en Darwin Essen bij Jordex Projects & Chartering.

23 februari 2023

Gulfood 2023

Ook dit jaar kijken wij met succes terug op het bezoek aan de Gulfood!

21 februari 2023

Piektoeslag RWG opnieuw uitgesteld

De piektoeslag die Rotterdam World Gateway (RWG) per 1 februari zou invoeren is voor de tweede keer uitgesteld. De extra kosten worden nu vanaf 24 april doorg

21 februari 2023

Your world connected with JIT

Een toekomst waarin snelheid en kwaliteit niet langer tegenpolen, maar gelijkgestemden zijn. Met deze visie hebben wij ons digitale boekingssysteem ontwikkeld

21 februari 2023

Blacklisted consignees

Wanneer de ontvanger nog een rekening open heeft staan, kan het voorkomen dat de rederij geen B/L wil afgeven voordat deze voldaan is.

Wij gebruiken cookies. Learn more