<  NIEUWS
Rotterdam slim nieuw containeruitwisselingssysteem (video)
16 juni 2020

De ambitie van de haven van Rotterdam is om de slimste haven te zijn. Met de Container Exchange Route maken ze deze ambitie waar.

Rotterdam, de grootste haven van Europa, heeft vijf onafhankelijke deepsea-containerterminals. Om de logistiek op de terminals en tussen de containerfaciliteiten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is de Container Exchange Route (CER) geïntroduceerd. Een geavanceerd containeruitwisselingssysteem dat alle containerfaciliteiten van de haven met elkaar verbindt. Doel van dit project is om de uitwisselkosten tussen de verschillende bedrijven te reduceren en de verbindingen met het Europese achterland verder te verbeteren.

De containers worden via een speciaal daarvoor aangelegde interne baan van zeventien kilometer in hybride transportvoertuigen geplaatst die zowel volledig autonoom als door een chauffeur bestuurd kunnen worden. Tussen de aangesloten terminals rijden de voertuigen via de CER volledig autonoom. Wanneer het voertuig de CER verlaat, kan de keuze gemaakt worden deze aan te sturen door een chauffeur of autonoom verder te gaan.

Bekijk de volledige uitleg van de CER en de voordelen hiervan in de onderstaande animatievideo en bekijk de factsheet.