<  NIEUWS
Scheepsramp op Maersk Honam
13 maart 2018

Het grote containerschip ‘Maersk Honam’ (12.416 teu) is afgelopen week door een grote ramp getroffen. Na een zware explosie in een van de ruimen brak er brand uit met vlammen tot wel 25 meter hoog.

Toen het schip met 7.860 containers door de Arabische Zee op weg naar Singapore voer, brak er plotseling brand uit op het voorschip. Nadat de scheepsbrand niet onder controle gebracht kon worden, zijn 23 van de 27 bemanningsleden door omvarende schepen geëvacueerd naar Suez. Eén van de geredde opvarenden is aan zijn verwondingen overleden; twee anderen verkeren in kritieke toestand. Tot op heden worden er nog vier opvarenden vermist, maar de kans is klein dat zij nog in leven zijn.

De containerschepen ‘MSC Lauren’, ‘Edith Mærsk’ en ‘Gerd Maersk’, die tevens in de Arabische Zee voeren, hebben hun routes omgeleid nadat het signaal werd uitgezonden.

Het ultra large containerschip van 353 meter vaart pas sinds een half jaar en wordt ingezet op een dienst van de 2M-alliantie van Maersk Line en MSC tussen het Verre Oosten en het Middellandse Zeegebied.