<  NIEUWS
Senegal verhoogt exportteller Nederlandse ui
26 juni 2020

Met een gemiddelde consumptie van 25 tot 30 kilo uien per persoon per jaar, kan de Nederlandse ui worden bestempeld als een begrip in Senegal. Dit bevestigt het exportaantal van 165.000 ton in 2019-2020.

Hoewel de export van de Nederlandse ui naar de omringende landen zoals Groot-Brittannië, Duitsland, België en Frankrijk achterblijft, is de ui niet meer weg te denken uit de West-Afrikaanse keuken. De uienmarkt richting West-Afrika is volledig hersteld ten opzichte van vorig seizoen.

Het vervoeren van uien naar de plaats van bestemming vergt meer aandacht dan andere agrarische producten. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen dienen deze in een reefer vervoerd te worden, zodat de luchtvochtigheid in de container onder controle blijft. De reefercontainer mag gedurende de reis ook geen overmatig veel verse lucht binnen krijgen.

Met de aankomende start van het uienseizoen kunnen wij begrijpen dat u wellicht vragen heeft over het exporteren van uien naar West-Afrika. Neem voor meer informatie contact op met onze Afrika specialist Joey Verbrugge.