<  NIEUWS
Sheikh Mohammed lanceert 2030 strategie
28 juni 2016

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum van Dubai heeft de industriële strategie 2030 gelanceerd. De strategie moet zorgen voor een flinke economische boost en 27000 banen creëren voor de jonge bevolking.

De focus-industrieën zijn ruimtevaart, aluminium, gefabriceerde metalen, medicijnen, medische equipment, voedsel, dranken en machines.  Dubai moet hierbij zorgen voor een goede infrastructuur en omgeving om investeringen voor internationale bedrijven interessant te maken. Ook wil men jonge talenten aantrekken om Dubai te laten uitgroeien tot een thuishaven voor ontwikkelaars.

Deze strategie past goed in de 2030 visie van de Verenigde Arabische Emiraten waar de aandacht voornamelijk ligt op het tijdperk na de oliewinning en de focus op diversificatie van de economie.

Vanuit ons kantoor in Abu Dhabi zitten we midden in het diversificatieproces van de VAE. Midden in Abu Dhabi en om de hoek van Dubai volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en zien wij dat er veel mogelijkheden zijn voor diverse bedrijfscategorieën. Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met Jordex Global in Abu Dhabi of met Kim Mulder-Romeijn.