<  NIEUWS
Situatie Hanjin Shipping
31 augustus 2016

Naar aanleiding van de berichtgeving met betrekking tot het eventuele faillissement van Hanjin Shipping lijkt het ons juist u te informeren over de huidige status.

Op dit moment heeft de rederij surseance van betaling aangevraagd en is in onderhandeling met diverse partijen in Korea. Zodra er meer bekend is over een eventueel definitief faillissement en de gevolgen hiervan voor uw zending, zullen wij u direct informeren.

Containers verscheept op Hanjin vessels via een andere rederij dan Hanjin zelf, zouden volgens onze huidige informatie na daadwerkelijke aankomst en lossing in Rotterdam en onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, ingeklaard en uitgehaald moeten kunnen worden. De kans bestaat dat het Hanjin vessel in een andere laad/loshaven aan de ketting wordt gelegd en dat zal dan wel consequenties hebben voor uw lading.

Met betrekking tot de MS Hanjin Europe, die morgen in Rotterdam verwacht wordt, is het echter nog niet 100% zeker of zij daadwerkelijk naar Rotterdam komt of in Duitsland blijft. Indien u zelf de aangifte ten invoer verzorgt, is het aan te raden deze pas in te dienen zodra bekend is dat de containers gelost zijn op de terminal in Rotterdam.

Wij boeken per direct geen export containers meer bij Hanjin Shipping. Containers geboekt via partner-rederijen op Hanjin vessels worden omgeboekt naar andere afvaarten. Dit kan tot enige vertraging lijden. Uiteraard doen wij en de betreffende rederijen er alles aan de vertragingen zoveel mogelijk te beperken.

Quote
Hanjin Shipping, de grootste rederij van Zuid-Korea, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het concern zucht onder een schuldenlast van enkele miljarden en de schuldeisers hadden er geen vertrouwen in dat het nog goed zou komen. Hanjin Shipping heeft een schuld van rond 5,6 biljoen Koreaanse won, omgerekend  4,5 miljard euro, aldus persbureau Bloomberg.
Het concern, de op acht na grootste rederij ter wereld, leed al langer onder de gevolgen van stagnatie in de wereldhandel en vooral de Chinese economie. Wereldwijd moeten rederijen bezittingen verkopen en banen schrappen om de financiële huishouding op orde te brengen.
Een Zuid-Koreaanse toezichthouder verklaarde dat branchegenoot Hyundai Merchant mogelijk de gezonde delen van Hanjin Shipping kan overnemen.

Unquote

Wij vertrouwen erop u hiermee voor dit moment voldoende geïnformeerd te hebben. Zodra er meer nieuws is, zullen wij u hierover direct op de hoogte stellen. Indien u zelf vragen hebt, neemt u dan contact op met uw contactpersoon binnen Jordex.