<  NIEUWS
Stijging export avocado's uit Latijns-Amerika
4 september 2017

De laatste jaren is de populariteit van avocado’s wereldwijd explosief toegenomen. Mexico is wereldleider in de productie van avocado’s en levert daarmee de helft van de wereldproductie.

Avocado’s worden steeds vaker als superfood erkend door het hoge gehalte goede voedingsstoffen. Ook in Nederland neemt de consumptie van de avocado snel toe.

Landen als Mexico en Peru zijn van oudsher echte avocado landen, een ingrediënt die terug te vinden is in vele nationale gerechten. Inmiddels is de avocado wereldwijd zo populair geworden dat de productie van deze vrucht bijna volledig naar de export is georiënteerd. Volgens de Financial Times stijgt de export van avocado’s uit Latijns-Amerikaanse landen met 250 procent per jaar.

Ook in Nederland zijn voornamelijk Mexicaanse avocado’s te vinden. Peru speelt een steeds grotere rol in het bedienen van de Nederlandse markt naarmate de vraag blijft toenemen. Inmiddels is Nederland de belangrijkste bestemming voor Peruaanse avocado’s en wordt Nederland ook als belangrijk doorvoerland gezien voor de rest van Europa.

Wij zetten een paar interessante feitjes voor u op een rij. Wist u dat…

  • … de consumptie van avocado’s in Nederland de afgelopen 10 jaar is verviervoudigd?
  • … de export van avocado’s de Mexicaanse economie inmiddels meer oplevert dan olie?
  • … 95% van de Peruaanse productie van het avocado soort Hass bestemd is voor de export? De productie van het avocado soort Fuertes is voornamelijk op de binnenlandse markt gericht.