<  HOME
Strenge eisen EX-A document

Het registreren van het uitvoerdocument EX-A was bij veel terminals al een verplichting, maar ook bij de ECT Delta en Euromax moet u er vanaf 15 november aan gaan geloven.

Wanneer u uw goederen vanuit het Europese grondgebied wilt exporteren, is het EX-A document vereist. De container met uw goederen mag de terminals pas betreden als dit document geregistreerd is in Portbase. Deze plicht geldt voor het aanleveren van de container(s) per truck, barge en spoor.

Deze regeling gold al eerder bij de RWG, APM Terminal I en II, maar vanaf half november moet u hier ook rekening mee houden bij de ECT Delta en Euromax.

Wij willen u daarom vragen om de benodigde gegevens tijdig bij ons aan te leveren indien wij uw exportdocumentatie verzorgen, zodat wij kunnen zorgen dat de documentatie opgemaakt en geregistreerd is voordat de container arriveert op de terminal. Behandelt u de documentatie liever zelf? Dan willen wij u erop wijzen om de exportdocumenten vroegtijdig te registreren in Portbase, om wachturen op te terminals te voorkomen.

Heeft u vragen over het opmaken, aanleveren of registreren van het uitvoerdocument? Neem dan contact op met onze Customer Service of Intermodal Department.