<  NIEUWS
Supersize de container; the bigger, the better
19 april 2017

Dat de Verenigde Staten het land van superlatieven is en de lijfspreuk ‘The bigger, the better’ hanteert, mag bekend zijn. Maar wist u dat dit ook bij containers opgaat?

Iedereen kent wel de Hummer en het ‘supersizen’ van maaltijden bij fastfoodketens. Zelfs op het gebied van containers zijn de Amerikanen graag van de overtreffende trap. Zo is de 45ft container in Amerika al een geliefd containertype en wordt deze ook veel ingezet voor de handel op de Transpacific.

Lange tijd was 45ft dan ook de gangbare grootte voor trailers en de intermodale transporten over land in de VS. Toch is vanaf de jaren 80 de standaard almaar groter en groter geworden.

Onder aanvoering van bedrijven als Wall-Mart werd begin jaren 80 de 48ft container en trailer geïntroduceerd, gevolgd door de 53ft in 1994. Transportondernemingen zijn nu in samenspraak met de overheid om nog een stap groter te gaan, namelijk naar 60ft.

Of dit soort type afmetingen containers en trailers ooit de overstap zullen maken naar Europa is nog maar de vraag.  Dergelijk afmetingen worden nog lang niet geaccepteerd door rederijen voor overzeese transporten.  Heeft u echter interesse in het verschepen van 45ft containers op Noord-Amerika, neem dan gerust contact op met onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.