<  NIEUWS
Tekort aan investeringen in Latijns-Amerikaanse infrastructuur
4 september 2017

In Latijns-Amerika zal er de komende jaren een tekort ontstaan aan investeringen in infrastructuur. Een studie van Oxford Economics analyseerde de behoeften. Ontdek hier de uitkomsten!

De behoefte naar investeringen in wegen, spoorwegen, luchthavens, havens, telecommunicatie, elektriciteit en water zijn geanalyseerd. Volgens deze studie zullen de geplande investeringen in diverse Latijns-Amerikaanse landen niet voldoen aan de toenemende infrastructurele behoeften.

Op regionaal niveau ontstaat de grootste kloof in investeringen op het gebied van wegen en havens. Ook moet er flink meer budget toegewijd worden voor luchthavens om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

De Latijns-Amerikaanse landen waar het budget het meest overeenkomt met de benodigde investeringen zijn Peru, Chili en Uruguay. Mexico is veruit het land waar het grootste gat zal ontstaan, gevolgd door Argentiniƫ en Braziliƫ.

In Latijns-Amerika is van het totale investeringsbudget 9% voor infrastructuur bestemd. Daarentegen is op het Afrikaanse continent 20% van het budget bestemd voor infrastructuur.