<  NIEUWS
Tekort aan vrachtwagencapaciteit VS
8 maart 2018

De implementatie van de digitale tachograaf (in Amerika beter bekend als ELD), een tekort aan gekwalificeerde chauffeurs en het winterse weer zorgen in de Verenigde Staten voor flinke hoofdbrekers in de vrachtwagensector.

Het Electronic Loggin Devices (ELD)-mandaat, de Amerikaanse variant op de digitale tachograaf, is per 18 december 2017 opgelegd door de Commercial Vehicle Safety Alliance (CVSA). Het digitaal tachograaf registreert automatisch rijroutes, kilometers en uren. Het is in het leven geroepen om een veiligere werkomgeving voor chauffeurs te creëren en gegevens eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger te kunnen beheren en delen. De aanpassingen naar de nieuwe vereisten kosten vervoerders niet alleen tijd, maar vaak ook een herstructurering en aanpassing van hun wagenpark.

Sinds 2006 kampen de Verenigde Staten ook nog eens met een groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit is een serieus aandachtspunt omdat 70,6% van alle Amerikaanse vracht met vrachtwagens wordt vervoerd. Volgens onderzoek gepubliceerd door de American Trucking Associations (ATA) zijn de grootste problemen van het tekort, de relatief hoge gemiddelde leeftijd van het personeel, het lage percentage vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs en de vereiste inzake gekwalificeerde chauffeurs. Ondanks het tekort stellen vervoerders hoge eisen bij het aannemen van personeel omdat ze veiligheid en professionaliteit een zeer hoge prioriteit geven.

Daarnaast hebben de staten aan het midden en de oostkust erg veel overlast ondervonden dankzij het winterse weer en de extreme sneeuwval de afgelopen winterperiode. Voor vrachtwagens was het dagen lang niet mogelijk de weg te begaan en ook de spoorwegen hadden te kampen met grote vertragingen door treinen die onderweg gestremd raakten. Dit heeft veel meer achterstand opgeleverd dan verwacht.

Als gevolg van de bovenstaande factoren kunnen routes gewijzigd worden, vertragingen ontstaan en tarieven stijgen of zogeheten ‘piek-toeslagen’ in het leven geroepen worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.