<  NIEUWS
Terminal Florida breidt uit voor reefers
11 december 2018

Florida International Terminal breidt haar terminal uit om de turn time, het afleveren en ophalen van containers, voor vrachtwagenchauffeurs te versnellen. De uitbreiding verdubbelt de capaciteit, waarmee ingespeeld wordt op de groeiende reefer markt.

De terminal voegt 12 hectare van een naastgelegen terminal toe aan de huidige 32 hectare. Deze extra ruimte zal het aantal inkomende rijstroken verdubbelen tot zes, en het aantal uitkomende tot twee.

Naast de uitbreiding krijgen de informatiesystemen een update. Dit heeft ook effect op het verminderen van de turn time op de terminal. De turn time bij de terminal die dagelijks 800 tot 1000 container moves meet, is momenteel 45 minuten. De bovenstaande ontwikkelingen zullen deze tijd met 10 tot 20 procent verminderen.

De verbeteringen zijn voornamelijk gericht op het laden en lossen van reefers. Het volume is vorig jaar met 17% gestegen en is goed voor 15% van het totale volume van de haven. Vooral de handel in reefers met Zuid Amerika doet het momenteel erg goed.

De groei in reefers zien wij ook terug bij Jordex. De groei van containers voor koel- en vriesproducten zoals groenten en fruit, maar ook van andere temperatuurgevoelige producten, neemt sneller toe dan de groei van de overige containers.

Om in te spelen op deze groeimarkt hebben wij naast Noord-Amerika specialist Roderik en Zuid-Amerika specialist Celeste, een specialist voor reefers. Bij Ferdi Lems kunt u terecht voor wereldwijde import, export, maar ook cross trade zendingen in reefers.