<  NIEUWS
Terugblik lezing Iran Kim
10 oktober 2016

Tijdens het Logistiek Congres Iran op 6 oktober jl. gaf onze Midden-Oosten expert Kim Mulder een lezing. Met vier vragen aan haar blikken we terug op een succesvol evenement met veel concrete tips.

1. We hebben veel positieve reacties ontvangen op jouw lezing tijdens het Logistiek Congres Iran. Wat heb jij gedaan ter voorbereiding aan deze lezing?

Door het nauwe contact wat we binnen Jordex hebben met agenten, rederijen en klanten ben ik altijd goed op te hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen in Iran. Deze kennis heb ik meegenomen in mijn lezing. Daarnaast heb ik vlak voor het congres nog contact opgenomen met onze agenten in Iran voor de allerlaatste updates, zodat ik niets zou missen. Ook heb ik gekeken naar de doelgroep en het thema van het congres. Wie zitten er in de zaal, waar komen ze vandaan en wat willen ze graag weten? Op deze manier wilde ik een praktisch verhaal neerzetten geput uit eigen ervaring.

2. Hoe heb jij het ervaren om jouw interesse en kennis in deze sector, die niet altijd even populair is geweest, te delen met anderen?

Ik vind het sowieso ontzettend leuk om kennis te delen over iets waar ik een passie voor heb. Nog leuker is om enthousiaste reacties te krijgen en te horen dat mensen écht wat aan mijn verhaal hebben gehad. Door te sparren met anderen over hun ervaringen en vraagstukken blijf ik zelf ook alleen maar leren. 

3. Wat vond je het leukste om met het publiek te delen tijdens jouw lezing?

Het leukste om te delen vond ik de aspecten waar je tegenwoordig aan moet denken wanneer je gaat exporteren naar Iran. Door onder meer de opgelegde sancties heeft niet iedereen dit even goed in kaart. Daarnaast is het delen van eigen reiservaringen altijd leuk. Ik heb gemerkt dat niet veel mensen verwachten dat je als vrouw zijnde veel reiservaring naar Iran hebt. Mensen hebben dan ook vaak vragen over de praktische kant en zien obstakels die er niet altijd zijn.

4. Hoe heb jij het Logistiek Congres Iran in het algemeen ervaren? Wat vond je bijvoorbeeld van de onderwerpen die aan bod kwamen?

Het congres was drukbezocht en de onderwerpen die aan bod kwamen, waren zeer divers. De verschillende sprekers hebben veel tips gegeven waar je ook echt concreet iets mee kunt. Op het juridische gedeelte inzake de sancties en het betalingsverkeer werd dieper ingegaan dan dat ik tot nu toe gehoord heb. Dat was erg interessant. Kortom; een geslaagde eerste editie van het Logistiek Congres Iran georganiseerd door het Nieuwsblad Transport. 

Wilt u meer weten over Iran? Meldt u dan aan voor onze speciale Midden-Oosten nieuwsbrief. De aanmeldbutton vindt u onderaan in de JordexPress.