<  NIEUWS
Tijd voor investering in Peruaanse infrastructuur?
6 maart 2018

Buurstad Callao speelt dankzij haar haven en vliegveld een belangrijke rol binnen de handel van en naar Lima. Maar de connectiviteit met de rest van het land wordt steeds belangrijker door de toenemende export van Peruaanse landbouwproducten.

In Peru concentreert de handel en industrie zich veelal op de hoofdstad Lima. Maar aangezien de hoofdstad afhankelijk is van de aangrenzende stad Callao, zal Peru de komende tijd op nationaal niveau gaan investeren in haar infrastructuur. Hiermee wil Peru tegen het jaar 2020 de connectiviteit van het platteland en de regenwoud gebieden met de rest van het land en de buurlanden verbeteren.

Gedurende deze ontwikkeling zal er veel aandacht worden besteed aan de binnenvaart, voornamelijk naar het Amazonegebied, waardoor producten als koffie, cacao, mineralen en palmolie een betere toegang zullen krijgen tot internationale markten. Maar door investering in de binnenvaart zal het gebied ook direct verbonden worden met buurlanden Ecuador, Colombia, en Brazilië.

Om het Peruaanse Andes gebied toegankelijker te maken, zullen diverse snelwegen verbeterd worden. Binnen dit ontwikkelingsproject valt tevens de modernisatie en uitbreiding van verschillende havens. Zo wordt in de haven van Callao onder andere gebaggerd, een nieuwe containerterminal geopend en wordt de haven uitgerust met nieuwe kranen en ander materiaal.

Voor meer informatie over de transportmogelijkheden van en naar Peru neemt u contact op met Celeste Flores via celeste.flores@jordex.com.