<  NIEUWS
Trailertransport naar Iran
11 augustus 2016

Naast de routes naar Iran over zee, is landtransport zeer gewild. Zeker als het noorden van Iran de eindbestemming is, kan transport over land veel sneller en vaak gunstiger zijn.

Voor transporten over land zijn er net iets andere documenten nodig dan over zee. Naast de paklijst, commerciële factuur en het exportdocument, is er een FIATA FBL nodig. Een FIATA Multimodal Transport Bill of Lading stelt de expediteur in staat om door-to-door transporten met slechts één document te transporteren. De FBL, ook als maritiem cognossement te gebruiken, is zeer geschikt voor multimodale en groupagediensten.

Bij wegtransport naar Iran worden de goederen tot de douane geleverd. Dit hoeft niet perse bij de grens te zijn, maar kan ook in een bepaalde stad. Hier moeten de goederen worden ingeklaard en worden ze vaak opgehaald door de klant. Om de goederen in ontvangst te mogen nemen bij het inklaringskantoor is de FIATA FBL nodig.

Daarnaast is voor Iran een Carnet nodig. Dit douanedocument identificeert het voertuig van de chauffeur en is van belang bij het passeren van de Iraanse grens. Dat de vervoerder betrouwbaar en goed verzekerd is, is hierbij van groot belang.

Jordex biedt trailertransporten naar Iran aan via betrouwbare partners. Onze Intermodal Manager Robert den Haan en Midden-Oosten specialist Kim Mulder werken nauw samen om de beste optie voor u als klant aan te bieden. Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.