<  NIEUWS
Trendalert Midden-Oosten 2018
24 augustus 2018

Geurige smaken vanuit het Midden-Oosten vinden meer dan ooit hun weg naar het Westen. Het is één van de food trends van 2018. Andersom weten wij hen te vinden als nieuwe markt om te exporteren.

We eten massaal hummus, gedroogd fruit, falafel en pita’s. Naast deze bekende smaakmakers zien we producten zoals harissa, halloumi, granaatappel en tahin anno 2018 steeds vaker op het menu staan. Culinaire invloeden vanuit het Midden-Oosten zijn razend populair.

Consumenten staan open om tradities, regionale gerechten en klassieke ingrediënten uit het Midden-Oosten te ontdekken. Horecagelegenheden spelen hier op in en verwerken deze invloeden in gerechten. Volgens Deliveroo zijn vooral de Antwerpenaren al verkocht aan deze kruidige keuken.

Omgekeerd zien wij exportkansen in het Midden-Oosten. Uit het jaarlijkse onderzoek van Evofenedex en Atridus ‘Trends in Export’ is gebleken dat 29% van de exporteurs in 2017 nieuwe markten hebben betreden. Met 11% worden de Verenigde Arabische Emiraten samen met de Verenigde Staten het meest genoemd als nieuwkomer.

Wij faciliteren graag uw gehele supply chain management voor import, export en cross trade. Per schip of vliegtuig, met de bijbehorende lokale diensten zoals douaneafhandeling en het leveren op locatie, zelfs midden in de woestijn!