<  NIEUWS
Uitbreiding luchthaven Peru en Ecuador
24 december 2018

Peru en Ecuador investeren in de uitbreiding en modernisering van hun luchthavens. De werkzaamheden zijn onlangs van start gegaan en moet de capaciteit verhogen.

De Peruaanse Ministerie van Transport en Communicatie heeft de start van de uitbreiding van de internationale luchthaven ‘Jorge Chávez’ in de hoofdstad Lima officieel aangekondigd. De bouwwerkzaamheden zijn eind 2018 van start gegaan en staan gepland tot eind 2022.

Het vernieuwde vliegveld zal bestaan uit een grotere terminal, nieuwe landingsbanen, een uitbreiding van parkeerplaatsen voor vliegtuigen en een nieuwe verkeerstoren. Het doel is om de huidige capaciteit van 23 miljoen passagiers per jaar, naar 40 miljoen te verhogen in het jaar 2030.

Ook kondigden de luchthavendiensten van de Ecuadoraanse hoofdstad Quito een uitbreidings- en verbeteringsplan aan tot het jaar 2020. De totale investering omvat US $ 60 miljoen voor uitbreiding van het vliegveld en US $ 30 miljoen voor verbeteringen aan de huidige infrastructuur. De uitbreiding van de terminals heeft betrekking tot een beoogde toename in zowel het vracht- als passagiersverkeer.

Wist u dat u ook voor luchtvrachtaanvragen bij Jordex terecht kan? Neem contact op met onze luchtvrachtafdeling.