Geplaatst op:

Uitbreiding Team Jordex: Michiel, Darwin en stagiaires

We zijn weer twee nieuwe collega's rijker. Michiel van 't Kruis is bij Jordex Air Cargo begonnen en Darwin Essen bij Jordex Projects & Chartering. Daarnaast hebben wij drie nieuwe stagiaires mogen verwelkomen.

Michiel van 't Kruis
Michiel komt uit de meest Vlaamse stad van het noorden, oftewel Haarlem. Inmiddels is hij 11 jaar werkzaam in de luchtvracht business met een korte tussenstop bij het wegvervoer. Bij ons kantoor in Amsterdam gaat hij aan de slag als Air Freight Operations Specialist.

Michiel is wekelijks op het voetbalveld en de padelbaan te vinden. Dat komt mooi uit want bij Jordex Air Cargo padellen ze iedere woensdag na werk. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij aan het trainen voor de NN Marathon Rotterdam op 16 april. Ook gaat hij graag naar concerten en heeft al kunnen concluderen dat de muzieksmaak van zijn collega Dennis niet is om over naar huis te schrijven.

Darwin Essen
Via oud, nu huidig collega Jelle Vos is Darwin in contact gekomen met de mannen van Jordex Projects & Chartering (JPC). Hij was direct enthousiast door de voelbare drive, aanwezige know how en de enorme potentie bij JPC.

Darwin is vader van een tweeling, meisje en jongen die binnenkort 1 jaar worden. In zijn schaarse vrije uurtjes sport hij graag en is hij regelmatig op het voetbalveld te vinden.

Stagiaires
Ieder semester bieden wij stage- en afstudeerplekken aan. Als ‘Erkend Leerbedrijf’ voldoen wij aan de eisen die SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) stellen aan een stagebedrijf.

Deze maand zijn er drie jongemannen gestart voor een stage op verschillende afdelingen. Twee op Sales, waarvan Alex Mets een afstudeeronderzoek doet en Wouter van Rooijen een meeloopstage. Leon van den Broek leert de kneepjes van het vak op onze importafdeling.

16 november 2023

Introductie EU ETS maritieme sector

De maritieme sector maakt zich klaar voor de introductie van het Europese emissiehandelssysteem, ook wel bekend als European Emission Trading System (EU ETS).

9 november 2023

Uitbreiding team Jordex: Romy en Joy

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's verwelkomd: Romy Boon is gestart als Customs Representative en Joy Vlielander als Finance & Control Specialist.

9 november 2023

Jordex koppel Zesdaagse bekend

Tijdens de 40ste editie van de Wooning Zesdaagse prijkt het jonge belofte koppel - Vincent Hoppezak en Philip Heijnen - met het Jordex logo op de baan.

3 november 2023

Oudste containervloot ooit

In de afgelopen 13 jaar is de gemiddelde leeftijd van de containervloot meer dan 4 jaar gestegen. In 2010 was de gemiddelde leeftijd 9,9 jaar, nu 14,2 jaar.

2 november 2023

Duitse Maut per 1 december verdubbeld

Per 1 december 2023 wordt de Duitse Maut voor vrachtwagens verdubbeld door een CO2-belasting. De totale tol komt dan neer op 39 cent per kilometer.

2 november 2023

Suezkanaal 15% duurder in 2024

Vanaf 15 januari 2024 moeten containerschepen 15% meer betalen om door het Suezkanaal te varen.

24 oktober 2023

Incoterms, waar moet je op letten?

Veel voorkomende Incoterms bij zowel import- als export verschepingen zijn: FOB, CFR, CIF en DDP. Daarnaast moet het jaartal van de versie vermeld worden.

24 oktober 2023

Overslag havens Rotterdam en Antwerpen gedaald

In de eerste drie kwartalen van 2023 is zowel de containeroverslag in de haven van Rotterdam als Antwerpen met 6% gedaald.

Wij gebruiken cookies. Learn more