<  NIEUWS
Uw logistieke partner voor wijn
18 juni 2020

Met een dosis sales ervaring is Jazz de aangewezen persoon om u te assisteren bij het wereldwijd vervoeren van wijn; van het leggen van contacten tot het vinden van de juiste routing. In dit artikel stellen we Jazz een aantal vragen met betrekking tot het vervoeren van wijn.

Hoe is de affiniteit met deze branche bij jou ontstaan?

Mijn interesse in wijnen is ontstaan in de tijd dat ik in de horeca werkzaam was. Daarnaast heb ik mij tijdens mijn reis naar Australiƫ nog meer verdiept in deze branche. Het is een product waar veel mensen van houden, centraal staat voor gezelligheid en waar veel over te vertellen is. Dit was voor mij de reden om mij verder te verdiepen in de achtergrond van wijnen en het transport van dit product binnen mijn huidige functie als Inside Sales Representative.

Wat komt er allemaal kijken bij wijntransport?

Wijn wordt per pallet of flexibag vervoerd. Verder gelden er voor biologische wijnen specifieke voorwaarden waar de shipper aan moet voldoen, maar waar wij de klant in het gehele proces in kunnen ondersteunen en adviseren.

Wat zijn de meest productieve wijnstreken waarvandaan we de import doen verzorgen?

Uiteraard kunnen we de import en export van of naar ieder land verzorgen. Veel voorkomende wijnstreken zijn Argentiniƫ (Mendoza), Chili (Aconcagua Valley, Rapel valley), Zuid-Afrika (Franschenhoek, Stellenbosch) en Australiƫ (Barossa valley).

Wat versterkt onze positie binnen het transport van wijn?

De laatste jaren heeft Jordex zich ontwikkeld tot een expert in het verschepen van specialistische producten zoals wijn. Wij zijn founding member van het EAA Network en werken met betrouwbare lokale agenten die goede kennis hebben van de markt. Het EAA Network is een freight forwarding netwerk dat ons helpt met de juiste bedrijven in contact te komen en lokaal in de wijnlanden het verschil te maken. Een aantal van onze partners zijn zelfs wijnspecialist.

Zijn er specifieke documenten vereist voor het vervoeren van wijn?

Voor het vervoeren van wijn is een VI1 document en EAD document van toepassing. Beide documenten kunnen door onze douane afdeling worden opgemaakt en ingediend.

Neem voor vragen, meer informatie of een aanvraag contact op met Jazz.