<  NIEUWS
VAE staan 100% eigendomsrecht toe
10 december 2020

Tot voor kort was het niet mogelijk om een bedrijf in de VAE te vestigen zonder een samenwerking met een Emirati als lokale sponsor aan te gaan. Deze regelgeving is per 1 december 2020 niet meer van kracht.

Voorheen moest volgens de Foreign Direct Investment (FDI) regelgeving 51 procent van de aandelen van een bedrijf in handen zijn van een VAE-partner. President Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan heeft de hervorming van de langverwachte en breed besproken wet op de handelsvennootschappen, die buitenlandse investeerders 100 procent eigendom van de ondernemingen toestaat, goedgekeurd.

De nieuwe wet heeft 51 artikelen in de Commercial Companies Law (CCL) gewijzigd en nieuwe artikelen toegevoegd, die voornamelijk betrekking hebben op de regeling van de bepalingen inzake de oprichting van vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

In het kabinetsbesluit van de VAE van maart 2020 is de ‘positieve lijst’ van sectoren en economische activiteiten vastgesteld waarin deze wetgeving is toegestaan en het percentage van de eigendom van bedrijven buiten de vrije zones 100 procent bedraagt. Voorwaarde is wel dat aan bepaalde criteria wordt voldaan.

De wijziging van de wet maakt de VAE een vruchtbare omgeving voor buitenlandse directe investeerders, die het concurrentievermogen van de natie zal verbeteren.