<  NIEUWS
Vakantie Chinees Nieuwjaar verlengd
27 januari 2020

De komende tijd is de scheepscapaciteit beperkt. De Chinese autoriteiten hebben vandaag bekendgemaakt dat het Chinese Nieuwjaarsverlof verlengd is en er zijn een aantal blank sailings, geschrapte afvaarten, richting en vanuit het Verre Oosten.

Het Chinese Nieuwjaarsverlof wordt met drie dagen verlengd tot 2 februari. De maatregel moet helpen om verspreiding van de epidemie van het coronavirus te stoppen. De Chinezen zouden eigenlijk op vrijdag 31 januari het werk weer oppakken na zeven vrije dagen. Fabrieken kunnen nog langer gesloten blijven, zeker in de het op heden bekende, getroffen gebied rond Wuhan.

Als gevolg van de sluiting van bedrijven tijdens het Chinees Nieuwjaar ligt de export vanuit China en Hong Kong vrijwel stil. Zoals elk jaar schrappen rederijen dan een aantal diensten tussen Azië en Europa, de zogenoemde blank sailings. Dit heeft in februari direct effect op de scheepsruimte vanuit Azië en in maart op de afvaarten vanuit Europa naar het Verre Oosten. De scheepscapaciteit is in deze periode schaarser.

Daarnaast zijn nog niet alle schepen klaar voor de nieuwe zwavelcap van 0,5% die per 1 januari 2020 van kracht is gegaan. Om aan de nieuwe zwavelnorm te voldoen, moeten schepen overgaan op duurdere, schonere brandstof of scrubbers (rookgasreinigers) installeren. Schepen worden tijdelijk uit de vaart genomen om hiervoor klaargemaakt te worden.

We raden aan om in de komende weken boekingen zo tijdig mogelijk in te plannen. Als alternatief van zeevracht adviseren wij uw transport per trein of vliegtuig te vervoeren. Neem voor boekingen en meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon.