<  NIEUWS
Van containers in huiftrailers
8 november 2019

Intermodal Manager Robert vertelt in dit interview over een bijzonder project waarbij de goederen met meerdere modaliteiten vervoerd zijn van het Verre Oosten naar Kopenhagen.

Hoe groot of uiteenlopend uw goederen ook zijn, onze intermodaal specialisten adviseren u een efficiënte combinatie van vervoersmiddelen om het naar de plaats van bestemming te transporteren, inclusief landtransport.

Wat voor project hebben wij onlangs afgerond?
Het vliegveld van Kopenhagen is door één van onze vaste klanten voorzien van een nieuw bagage afhandelingssysteem. Het Verre Oosten was voor dit project het logistieke vertrekpunt.

Welke intermodale oplossing heeft Jordex geadviseerd voor dit project?
Vanuit de fabriek hebben wij de goederen per wegtransport vervoerd naar de haven van Shanghai om vervolgens te verschepen naar Hamburg. Eenmaal gelost op de terminal in Hamburg, zijn de goederen vanuit de containers overgeladen in huiftrailers in de “3rd Party Logistics” loods om de reis per weg te vervolgen naar Kopenhagen. Het voordeel van deze huiftrailer is dat deze in z’n geheel open kan en vanuit de zij- en achterkant geladen en gelost kan worden.

Wat maakt het project zo bijzonder?
In verband met beveiliging op Kopenhagen Airport moesten de trailers binnen een beperkt time frame gelost worden, waardoor het transport naadloos op elkaar afgesloten moest worden. Een andere voorwaarde was dat de kentekens van de huiftrailers 24 uur voor lossing doorgevoerd moest worden, anders mochten deze vanwege veiligheidsredenen niet toegelaten worden op het vliegveld.

Er is een kostenverhoging aangekondigd voor wegtransport. Waarom is deze ingesteld en waarmee dient de klant rekening te houden?
De nieuwe CAO onderhandelingen voor wegtransport gaan deze maand van start. Naar verwachting worden deze kosten met 2 tot 4 procent verhoogd. Daarbij heeft dit ook zijn weerslag op de transportkosten welke ook zullen stijgen per 1 januari 2020.

Voor vragen of aanvragen voor Intermodaal Transport kunt u contact opnemen met Intermodal Manager Robert den Haan.