<  NIEUWS
Vancouver viert voltooiing spoorvrachtproject
24 september 2018

De bouw van het transportproject is essentieel voor de economische groei van de hele staat Vancouver. Het project moet de transportefficiency verbeteren en de operationele kosten verminderen, waardoor het een sterke positie in de markt kan bieden.

Wat begon als een project om havenpassanten tijdig toegang tot treinen te geven in de eerste jaren van de twintigste eeuw, groeide uit tot een infrastructuurinvestering van ongeveer tien jaar. Na vele jaren is het hele project af. De totale projectkosten zijn opgelopen tot $251 miljoen, $24 miljoen lager dan begroot. De haven zelf heeft haar eigen vermogen en obligaties gebruikt voor het financieren van 71% van dit project.

Het overkoepelende project bestond uit 21 afzonderlijke projecten, maar allemaal gericht op een nieuwe ingang voor het spoor, uitgebreide spoorcorridors, een lusbaan en een nieuwe spoorhelling. Samen moeten deze projecten zorgen voor vermindering van congestie op het spoor, vergroten ze de capaciteit en de efficiëntie van de spoorwegdiensten.

Het project heeft meer dan 1.000 nieuwe banen opgeleverd en 4.000 bouwbanen tijdens de realisering. Daarnaast heeft meer dan $ 400 miljoen in privé-investeringen opgeleverd. Hoewel de voltooiing van het totale project eind juli werd gevierd, zijn de meeste de onderdelen al een aantal jaar af en in gebruik.

De haven van Vancouver is de op één na grootste staalimporteur aan de westkust van de Verenigde Staten. Vorig jaar is er meer dan 700.000 gelost. Ook is de haven van Vancouver verantwoordelijk voor de export van 10% van de totale Amerikaanse tarwemarkt. Vorig jaar werd er meer dan 2,5 miljoen ton geëxporteerd. Dit betekent dat er al veel gebruik kan worden gemaakt van de nieuwe spoorvrachtlijn, één van de grootste onderdelen van dit project.