<  NIEUWS
Vereisten rondom het uitvoerdocument
27 augustus 2019

Exporteert u goederen met bestemming buiten de EU? Dan moet u tijdig een uitvoeraangifte doen bij de Nederlandse Douane met behulp van het uitvoerdocument. Wij stellen u graag op de hoogte van de vereisten rondom het document.

Indien wij uw exportdocumentatie verzorgen, willen wij u erop wijzen rekening te houden met de volgende punten, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de documentatie opgemaakt en geregistreerd is voordat de container arriveert op de terminal.

  • Op de aangeleverde factuur en paklijst moet te allen tijde de HS-code per product worden vermeld;
  • het gewicht en aantal colli dient u per HS-code (per product) te noteren;
  • wij dienen de invoice en paklijst vóór belading te hebben ontvangen van u als exporteur. Mocht u nog niet exact weten wat er geladen wordt, is het ook mogelijk om in overleg een proforma factuur op te stellen;
  • de vervoerder dient de laadlocatie niet te verlaten voordat het uitvoerdocument is opgesteld en vrijgegeven is door de douane. Het aangeven van goederen op de terminal wordt niet langer meer geaccepteerd;
  • als uw goederen in Duitsland zijn geladen is het vereist om de invoice en paklijst zelfs 48 uur van tevoren bij ons aan te leveren.

Behandelt u de documentatie liever zelf? Dan willen wij u erop wijzen om de exportdocumenten vroegtijdig te registreren in Portbase, om wachturen op te terminals te voorkomen.

Heeft u vragen over het opmaken, aanleveren of registreren van het uitvoerdocument? Neem dan contact op met ons Customer Service Department.