<  NIEUWS
Verkiezingen 2016 in Ghana
20 juni 2016

Op 7 november 2016 zullen de Ghanezen een nieuwe president kiezen. De verkiezingen hebben nu al grote invloed op het economische herstel van het land.

Momenteel is de economische groei vertraagd. Ondanks dat de regering van president John Mahama erin geslaagd is om de infrastructuur en de gezondheidszorg te verbeteren, is de werkgelegenheid niet gegroeid. Ghana, één van de meest welvarende landen van West-Afrika, heeft regelmatig te maken met elektriciteitsverstoringen (afsluiting) en verhogingen van BTW en andere belastingen. Dit alles heeft veel effect op het bestedingspatroon van de Ghanese bevolking.

John Mahama van Nationjal Democtratic Congress (NDC) zal opnieuw geconfronteerd worden met Nana Akufo Addo, de 71-jarige leider van New Patriotic Party (NPP). Tijdens de laatste verkiezingen in 2012 slaagde Mahama erin te winnen met 50,7% en bleef Akufo-Addo achter met 47,7% van de stemmen.

Doordat de verkiezingen een grote invloed hebben op de economische ontwikkelingen zullen grote investeringen uitblijven tot het einde van het jaar.