<  NIEUWS
Verwachte staking Montreal
23 februari 2021

Naar verwachting worden er binnenkort opnieuw stakingen gehouden in de haven van Montreal. Wij vragen u rekening te houden met de situatie en eventuele vertragingen.

Eerder vorig jaar werd er gestaakt vanwege een arbeidsconflict tussen de Association des employeurs maritimes (AEM) en de vakbond van havenarbeiders, ook bekend onder de naam Syndicat des débardeurs du Port de Montréal. Nu worden er opnieuw stakingen verwacht onder de arbeiders in de haven van de één-na-grootste stad van Canada omdat het onderhandelingsbestand waar afgelopen zomer overeenstemming over is ontstaan, in maart afloopt.

Mogelijk zal de haven van Montreal hierdoor worden overgeslagen en zullen de schepen worden omgeleid naar een alternatieve haven, waar containers kunnen worden gelost en geladen. Vanuit deze haven kunnen wij het natransport van uw lading naar de gewenste eindbestemming regelen.

De mogelijkheid van een nieuwe vakbondsactie in de haven van Montreal is een ernstige bedreiging voor Montreal, de provincie en de totale Canadese economie, aldus Bruce Rodgers, uitvoerend directeur van de Canadian International Freight Forwarders Association. De haven is nog steeds niet volledig hersteld van de staking in augustus 2020, die volgens het Canadese bureau voor de statistiek de groothandel 600 miljoen dollar aan omzet kostte. Als er nu weer een onderbreking komt, zal dat de Canadese economie een zware slag toebrengen.

Neem voor aanvullend advies, meer informatie of om uw boekingsmogelijkheden te bespreken, contact op met Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.