<  NIEUWS
Verzegeling van de container; waarom en hoe?
7 februari 2019

Bij het vervoeren van uw producten in een zeecontainer is containerverzegeling vereist. Maar waarom dient de container verzegeld te worden en hoe beschermt het u?

Het verzegelen van een container dient als barrière tegen diefstal. Het stelt zowel u als de ontvanger in staat om te controleren of de container tussentijds is geopend.

Een container kan met verschillende soorten verzegelingen verzegeld worden. Iedere verzegeling beschikt over een unieke nummering. Zodra de zegel is aangebracht is deze alleen met zwaar gereedschap te ontgrendelen.

Na het laden dient uw container direct verzegeld te worden in het bijzijn van u of de leverancier, in verband met het C-TPAT program (Customs Trade Partnership Against Terrorism) en de ISPS code (International Ship & Portfacility Security code).

U kunt de verzegeling zelf verzorgen of de chauffeur of vervoerder vragen deze mee te nemen. In beide gevallen bent u verantwoordelijk het zegelnummer aan ons op te geven bij de B/L instructie, zodat ons Customer Service department de B/L volledig kan opmaken. In het geval het nummer op het document niet overeenkomt met het zegelnummer, kan de container niet uitgehaald worden op bestemming.