<  NIEUWS
Verzeker uw transport
10 oktober 2019

Tijdens het transport van uw lading kan er wat misgaan waardoor goederen kunnen beschadigen. Met een transportverzekering is uw vracht hiervoor verzekerd.

Laat u uw goederen over land, over zee, door de lucht of via het spoor vervoeren? Transport via alle modaliteiten is te verzekeren. Met een transportzekering bent u verzekerd voor eventuele schade of verlies die ten tijde van het transport kan zijn ontstaan. In geval van schade wordt uw case uit handen genomen door de verzekeraar en door hen volledig afgehandeld.

Deze verzekering kunt u per zending afsluiten, maar het is tevens mogelijk om een doorlopende verzekering aan te gaan. De premie waartegen verzekerd wordt, is afhankelijk van de aard van de goederen, de wijze van vervoer, de plaats van vertrek en de bestemming. Voor bederfelijke goederen geldt bijvoorbeeld een hogere premie.

Indien u een verzekering wilt afsluiten voor een gewenste zending, hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • De waarde van de goederen (commercial invoice)
  • De verzekeringnemer
  • Land van verzending/bestemming
  • Goederenomschrijving (HS-code)

Wij raden u aan de verzekering altijd door to door af te sluiten zodat de zending vanaf het moment van laden tot en met het moment van lossen verzekerd is. Mocht u meer informatie willen ontvangen, neem dan contact op met uw Account Manager of onze douaneafdeling.