Geplaatst op:

Vijf opvallende wetten in Nederland

Dat ze in Amerika, China en Dubai opvallende regels en wetten erop nahouden, hebben jullie al kunnen lezen. Maar weten jullie ook dat ze er in Nederland ook wat van kunnen?

  • Woon je in Rotterdam en heb je een hond? Pas dan maar op dat die niet blaft. Dan kun je namelijk een boete van € 130 verwachten. Stopt de hond niet met blaffen, dan kan de boete oplopen tot € 2250. Handhavers maken wel een uitzondering als je hond een conversatie start met een soortgenoot.
  • Gluren bij de buren. Wie kijkt nou niet even naar binnen als die langsloopt. In Meppel kun je dit beter niet doen, daar is het namelijk verboden. Het gluurverbod geldt zowel voor het bespieden mét of zonder verrekijker 'of enig ander optisch instrument' van personen in gebouwen, woonwagens of woonboten.
  • Heb je een inbreker in huis? Wat je ook doet, sluit hem niet op in het toilet. Dan zou je hem beroven van zijn vrijheid en dat is niet toegestaan.
  • Zwervers hebben het al niet makkelijk, maar in Groningen al helemaal niet. Het is daar namelijk niet toegestaan om actief te bedelen. Als de uitkering op is, mag een zwerver niet vragen om geld.
  • In het wetsartikel 435d Sr. staat dat het strafbaar is om Zwitserland te beledigen. Omdat de wet voorkomt uit artikel 53 van Het Verdrag van Geneve uit 1949, kan het niet makkelijk aangepast worden.

Benieuwd naar andere opvallende wetten van landen waarin wij gespecialiseerd zijn? Lees dan Drie opvallende regels in Dubai die in Nederland heel normaal zijn, Vijf opvallende wetten in China en Part 1: Opvallende wetten in Amerika.

21 maart 2023

Wat zijn Demurrage en Detention kosten?

Demurrage en Detention zijn bekende termen in de scheepvaart. Maar waarvoor worden deze toeslagen in rekening gebracht en wat is het verschil tussen die twee?

21 maart 2023

Jordex Customs & Compliance bestaat 1 jaar

Begin 2022 zijn we gestart met Jordex Customs & Compliance. Wat begon met drie man, is uitgegroeid tot een team van zeven man die 24/7 bereikbaar zijn.

14 maart 2023

Rotterdam richt haven in op allergrootste containerschepen

De haven van Rotterdam maakt zich klaar om de nieuwe vloot mega containerschepen te ontvangen en legt een kade aan voor twaalf sleepboten.

23 februari 2023

Uitbreiding Team Jordex: Michiel, Darwin en stagiaires

We zijn weer twee nieuwe collega's rijker. Michiel van 't Kruis is bij Jordex Air begonnen en Darwin Essen bij Jordex Projects & Chartering.

23 februari 2023

Gulfood 2023

Ook dit jaar kijken wij met succes terug op het bezoek aan de Gulfood!

21 februari 2023

Piektoeslag RWG opnieuw uitgesteld

De piektoeslag die Rotterdam World Gateway (RWG) per 1 februari zou invoeren is voor de tweede keer uitgesteld. De extra kosten worden nu vanaf 24 april doorg

21 februari 2023

Your world connected with JIT

Een toekomst waarin snelheid en kwaliteit niet langer tegenpolen, maar gelijkgestemden zijn. Met deze visie hebben wij ons digitale boekingssysteem ontwikkeld

21 februari 2023

Blacklisted consignees

Wanneer de ontvanger nog een rekening open heeft staan, kan het voorkomen dat de rederij geen B/L wil afgeven voordat deze voldaan is.

Wij gebruiken cookies. Learn more