<  NIEUWS
Vrachtwagensector Uruguay innoveert
4 januari 2019

In de afgelopen jaren heeft Uruguay de regelgeving aangescherpt met betrekking tot de vrachtwagensector. Het komende jaar wordt een nieuw verplicht systeem gefaseerd geïmplementeerd om rijdroutes, kilometers en uren van vrachtwagentransport te registreren.

De Uruguayaanse variant van de digitale tachograaf werkt met een magnetische kaart die op vrachtwagens geïnstalleerd worden. Het systeem registreert realtime informatie als de hoeveelheid vracht, de afgelegde kilometers en de routes die vrachtwagens afleggen.

Het systeem is in het leven geroepen om gegevens eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger te kunnen beheren en delen. Hierdoor kunnen er betere controles uitgeoefend worden, met het oog op onder andere een verbetering van de arbeidsomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs.

In de eerste fase worden er 5.000 elektronische apparaten geïnstalleerd. Ook de volgende 12.000 apparaten staan al op de planning. De Uruguayaanse overheid voorziet dat het vrijwel geheel 2019 zal duren om 100% van de vloot te bereiken.