<  NIEUWS
VS biedt Venezuela noodhulp
3 april 2019

Nadat Venezuela de zeegrens met de ABC-landen heeft gedeblokkeerd, biedt de Verenigde Staten het land noodhulp via Curaçao. Het eiland fungeert hierin als logistiek verzamelpunt tussen de VS en het in crisis verkerende Venezuela.

Hoewel Venezuela zich nog geen vijftien jaar geleden tot één van de rijkste landen van Latijns-Amerika kon benoemen, verkeert het land momenteel in een aanhoudende diepe crisis. Het land bevindt zich zowel politiek als economisch in een treurige toestand. Rellen, roofpartijen, een overheid die zich laat gelden en een chronisch tekort aan goederen zorgen ervoor dat de bevolking ernstig te lijden heeft.

Ondanks dat de Venezolaanse president Nicolás Maduro noodhulp al diverse malen heeft afgewezen, heeft Curaçao nu ingestemd met het vervoeren van hulpgoederen via het eiland vanuit de Verenigde Staten.

De overeenkomst tussen Curaçao, Nederland en de Verenigde Staten luidt dat goederen als voedsel en medicijnen een jaar lang via het logistieke verzamelpunt Curaçao doorgevoerd mogen worden naar het crisisland. Het transporten van legermateriaal of militairen via deze route het land in te vervoeren is streng verboden.