<  NIEUWS
Weer brand op containerschip (video)
11 februari 2019

De APL Vancouver is de dupe van een brand aan boord. Het is één van de reeks branden op containerschepen en de tweede van dit jaar. Gevaarlijke stoffen en niet correct opgegeven lading zijn vaak de boosdoener.

Ter hoogte van Vietnam ontstond er op 31 januari brand in een ruim op de APL Vancouver. De containerreus was vanuit China onderweg naar Singapore. De bemanning is ongedeerd gebleven, maar de containers in het ruim hebben vermoedelijk ernstige schade opgelopen. APL heeft nog niets bevestigd.

Begin januari ontstond een hevige brand aan boord van het Hapag-Lloyd schip Yantian Express. In één container brak brand uit en deze sloeg over naar andere containers.

In maart vorig jaar was het raak aan boord van de ‘Maersk Honam’. Die brand was zo hevig dat vijf opvarenden om het leven zijn gekomen en het een maand duurde voordat reddingsdiensten de brand onder controle kregen. De schade is opgelopen tot 430 miljoen euro.

De lijst met grote branden loopt door met de ‘MSC Daniela’ en ‘APL Austria’ in 2017 en de ‘CCNI Auraco’ in 2016.

Vaak worden branden veroorzaakt door het niet correct opgeven en laden van gevaarlijke lading. Rederijen zoeken daarom naarstig naar een oplossing om verkeerde ladingopgave te voorkomen.