<  NIEUWS
Weetjes over transport per trein
18 september 2018

Hoewel transport per trein een relatief kleinschaliger alternatief is ten opzichte van zeevracht, is het een veel goedkoper alternatief voor luchtvracht. Wij hebben wat interessante weetjes op een rijtje gezet!

Wist u…

  • …dat een goederentrein gemiddeld 51 containers kan vervoeren, wat gelijk staat aan negen vluchten met een Boeing 777. In vergelijking tot een containerschip, welke tegenwoordig wel 19.000 TEU kan vervoeren, zijn dit 186 goederentreinen.
  • …dat de duur van het transport, de ‘transit time’, varieert per verbinding. Maar u moet ook rekening houden met de benodigde tijd voor het voor- en natransport naar de hubs die zijn aangesloten bij de Belt and Road Initiative.
  • … dat de nadruk van het Belt and Road Initiative momenteel voornamelijk op het vervoer van Chinese producten naar Europa ligt. Maar de spoorverbinding biedt ook interessante mogelijkheden voor Europese producten van Europa naar China. Neem als voorbeeld het exporteren van voedselproducten en bloemen met behulp van geconditioneerd transport.
  • … dat het momenteel nog niet mogelijk is om ADR goederen, ook wel gevaarlijke lading, en tankcontainers te vervoeren per spoor?
  • … dat treinvervoer duurzaam en beter is voor het milieu?
  • … dat de modaliteit treinvervoer een extra mogelijkheid geeft om risico’s te spreiden, naast zee- en luchtvracht. In het geval van calamiteiten of congestie kunt u namelijk makkelijker wisselen van modaliteit.