<  NIEUWS
Werkzaamheden haven Antwerpen gaan met code oranje door
3 augustus 2020

Sinds vorige week staat Antwerpen op code oranje. Het aantal coronabesmettingen in de provincie neemt snel toe. Desondanks werkt de haven volledig door en kunnen rederijen en binnenvaartschepen hun werk blijven doen.

Op woensdag 29 juli kwam het COVID-19 taskforceteam van de haven van Antwerpen samen. Zij gaven aan dat de haven tot de essentiële infrastructuur van België behoort omdat deze cruciaal is voor bevoorrading van België zelf en Europa. De haven blijft ook nu, bij code oranje, voor honderd procent operationeel.

Antwerpen heeft een avondklok ingesteld. Mensen mogen van 23:30 tot 06:00 niet de straat op. Omdat de haven aangewezen is als een essentiële sector en het werk 24/7 doorgaat, wordt er voor havenmedewerkers een uitzondering gemaakt. Voor werkzaamheden in de haven hoeven zij zich niet te houden aan de avondklok.

Wanneer er een bezoek aan België wordt gebracht is het de bedoeling dat mensen bij terugkomst twee weken in thuisquarantaine gaan. Als transportmedewerkers voor hun werk reizen en vrij zijn van klachten geldt dit niet. Schippers en bemanning worden verzocht om aan boord te blijven.